Fijn dat je even de tijd neemt om mijn eerste blog van 2019 te lezen! De (klein)kinderen zijn naar school, de kerstboom is opgeruimd en mijn praktijk is weer geopend.
Een week geleden nam ik dankbaar afscheid van mijn oude jas, op 1 januari 2019 heb ik mijn nieuwe aangetrokken om nieuwsgierig en vol verwachting aan 2019 te beginnen. Alles is open, alles is mogelijk.
In de binnenzak van mijn oude jas vind ik een nieuw logo, gemaakt door mijn jongste dochter. Het is het beeldmerk van het ‘Magische Schatkistavontuur’ dat in het nieuwe jaar nog meer vorm en inhoud gaat krijgen.
‘In the pocket’: het diploma Psychosociale Basiskennis. Voor het eerste tentamen haalde ik een 9. Met dit diploma voldoe ik aan alle opleidingseisen van de beroepsvereniging, zorgverzekeraars en gemeentes. Maar nog veel belangrijker: voor kinderen uit de gemeentes Zuid-Oost Utrecht wordt mijn begeleiding volledig vergoed! Wat betekent dat er geen financiële drempel (meer) is en alle kinderen die dat nodig hebben, hulp kunnen krijgen. Ik ben ook heel blij dat de medewerkers van het C.J.G. steeds vaker naar mij doorverwijzen 🙂
Zelf heb ik in 2018 hulp gevraagd en gekregen van Karin van Zwetselaar voor creatieve inspiratie, van Roger Spees voor een authentieke, nieuwe website, van Monique Vermeer voor vernieuwende marketing, van Jazzy om samen video’s te maken, van mijn oudste dochter Annemarie voor het verzorgen van de boekhouding, van de kinderen in mijn praktijk om nog beter af te stemmen op wat ze nodig hebben.
In een prachtige, kleurig bedrukte zak vind ik de tekeningen die door de lieve en leuke kinderen in mijn praktijk zijn gemaakt. Iedere tekening, ieder kind uniek. Samen hebben we deze uniekheid ontdekt, groter en sterker laten worden.  Alle kinderen namen afscheid met een groter gevoel van eigenwaarde en meer zelfvertrouwen. Dan krijg je een heel leuk afscheidscadeautje, want dat is natuurlijk vet COOL!
Op een warme zomerse dag trouwde mijn jongste dochter en emigreerde naar België. En middelste dochter kocht een huis en bereidt zich voor op het moederschap.
De ongebruikte internationale treinticket die ik in weer een andere jaszak vind, herinnert mij aan de vakantie die ik moest annuleren. In plaats daarvan bracht een gebroken voet mij tot stilstand. Zodat ik letterlijk en figuurlijk de tijd kreeg om naar binnen te kijken. Natuurlijk was het pijnlijk, maar ik ben ook dankbaar… ik realiseerde mij hoe ik aan mezelf voorbij had gerend, te weinig aandacht had voor wat echt belangrijk in het leven is: liefde en aandacht, gezondheid, zorg voor jezelf en voor elkaar.
Met mijn nieuwe jas wandel ik 2019 in, mijn jaszakken vol routekaarten die ik zelf heb gekozen, wie weet zelf heb getekend, bergpaden waar ik helemaal zelf voor kies, zakdoekjes om mijn tranen te drogen, veertjes, steentjes en schelpen op mijn pad. Wie een stukje samen op wil lopen, jong en ouder, is van harte welkom. Ben je nieuwsgierig hoe ik werk in mijn praktijk? Kijk dan één of meerdere video’s op mijn YouTube kanaal met in de hoofdrol Jazzy van 7 jaar.
Het leven is een avontuur vol verrassingen, ontmoetingen, gebeurtenissen, ervaringen. Het enige wat wij kunnen doen is ons daarvoor openstellen, zoals een klein kind dat de wereld ontdekt.
Lieve Anneke, ik wens jou een avontuurlijke reis door 2019, vol verrassingen, ontmoetingen, gebeurtenissen, ervaringen die voor jouw ontwikkeling belangrijk zijn. Met liefde en aandacht, gezondheid, zorg voor jezelf en voor elkaar. En jouw kind(eren) (ook kinderen in jouw omgeving) wens ik dat ze weten dat er altijd een basis voor ze is waar vanuit ze kunnen groeien en ontwikkelen. Zodat ze kunnen vertrouwen op zichzelf, nieuwe stappen durven te zetten, leren wat bij hem of haar past. En vooral gewoon kind kunnen zijn!

Maak een Magische Pot!

Start in januari met een lege pot. Iedere week schrijft ieder gezinslid op een briefje wat er goed ging die week, wat er leuk was, waar je dankbaar voor bent. Op de laatste dag van het jaar open je de pot en leest met z’n allen wat voor magisch jaar jullie hebben gehad! Je kunt natuurlijk ook iedereen een eigen pot geven.

Het magische schatkistavontuur is een nieuw project dat in 2019 verder vorm en inhoud gaat krijgen. Het logo is er al! Wist je dat, ieder kind die dat wil, bij mij een schatkistje mag versieren en vullen met symbolen voor haar of zijn eigen kracht, talenten, mooie herinneringen?

Logo ontwerp: Jolieke Balsma

Kan jouw kind wel wat hulp gebruiken bij het vertrouwen in zichzelf? Maak dan een afspraak in mijn agenda voor een gratis kennismakingsgesprek of een telefonisch adviesgesprek. Heb je een doorverwijzing van het C.J.G. of van je huisarts dan wordt de begeleiding volledig vergoed! * Ik heb geen wachtlijst.

Hartelijke groeten van Anneke

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten