” Help, mijn kind ziet méér!” Herken jij dit? Lees dan snel verder voor mijn persoonlijke ervaringen en tien magische maandagtips!

Waar geloof jij in? In een god? Of in het bestaan van universele energie? In engelen? Iets anders? Of zweef je daar ergens tussenin en ervaar of voel je dat er soms iets is, wat dat iets ook zou kunnen zijn?

Het geloof in God is algemeen geaccepteerd, ook al kunnen wij God niet zien. Maar als jouw kind zegt dat hij een overleden opa ziet, enge dingen bij de gordijnen of een kabouter, geloof jij dit dan? Jij ziet zelf niets, maar je kind is overtuigd dat hij het wel ziet? Hoe ga je daar dan mee om? Accepteer je dat je kind méér kan zien? Doe je het af als fantasie? Neem je het voor kennisgeving aan? Lees verder voor mijn tien tips.

Mijn drie volwassen dochters zagen allemaal méér. Meer dan ik op dat moment. Een paar voorbeelden:

We wandelen hand in hand in het park. Dochter A. laat mijn hand los, maakt wat ruimte tussen ons in en zegt: “mama, Elsje wil ook graag een handje van jou, ze wil tussen ons in lopen.” Terwijl ik Elsje niet kan zien of voelen, laat ik dit onzichtbare kindje tussen ons in lopen.

Dochter B. gaat op haar hurken bij een boom zitten en zegt: “kaboutertje, ben je thuis? Kijk mama, daar is de kabouter!”

Dochter C. is geschrokken en roept mij naar haar slaapkamer. Ze zegt: “mama, ik zag net opa bij mij op mijn bed zitten.. maar dat kan toch niet, opa is overleden!”

Een aantal jaren geleden was er een jongen in mijn praktijk die vertelde dat hij contact heeft met zijn gids, die eruitziet als een soort konijn met hele lange oren. In dromen krijgt hij heel veel informatie, hij zegt dingen die de jongen nog niet begrijpt en hij moet dan in zijn droom de woorden opschrijven en ’s morgens aan zijn moeder vertellen. Zijn moeder ‘vertaalt’ de woorden dan voor hem.

In mijn praktijk nemen kinderen mij vaker in vertrouwen, is het nodig dan kan ik de vertaalslag maken naar de ouders.

Méér kunnen zien dan volwassenen komt voor bij hoogsensitieve kinderen. Dus niet altijd. Soms is het tijdelijk, soms blijven de eigenschappen. Zelf zie ik weleens een kleur of licht om iemand heen, voel ‘iets’ in mijn haar, krijg ingevingen die mij helpen bij mijn werk.

Tien magische maandagtips:

  • Breid je kennis uit.
  • Neem je kind serieus.
  • Luister goed naar je kind, neem de tijd.
  • Beantwoord de vragen zo goed mogelijk en geef het eerlijk toe als je geen antwoord hebt.
  • Help je kind om te gronden door buiten te bewegen, yoga, trampolinespringen.
  • Maak je geen zorgen, je kind kan eroverheen groeien.
  • Als je je wel zorgen maakt: zoek hulp, bijvoorbeeld bij mij.
  • Spreek met je partner af om je kind op dezelfde manier te benaderen.
  • Sluit de dag af met een kindergebed of met deze tekst: “Bol van kristal, sluit om mij heen, en laat niets door, dan liefde alleen.”
  • Hou van je kind, precies zoals het is!

Wil je ervaring met mij delen? Heb je een vraag? Je kunt hieronder reageren.

Veel succes, hartelijke groeten van Anneke

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten