Hier word ik zo blij van! Het nieuwe logo is klaar, aan de kaartenset wordt de laatste hand gelegd zodat het naar de drukker kan en de ideeën voor de opleiding krijgen meer vorm en inhoud. De deksel van de schatkist gaat steeds een klein stukje meer open. Ik neem je vandaag mee naar het ontstaan van het Magische Schatkist Avontuur©, dat zo dicht bij mezelf ligt dat het best moeite kost om erover te schrijven.

Als ik op avontuur ga geniet ik van de natuur, de dieren die ik zie, de geur van de bomen, planten, paddenstoelen. Maar ik moet wel altijd uitkijken waar ik mijn voeten zet. Soms gaat het mis en struikel ik over een boomwortel of stoeprand. Deze metafoor gaat ook op voor jouw en mijn leven. We maken mooie dingen mee in ons leven, maar ook tegenslagen om mee te dealen.

Mijn avontuur begint in mijn kindertijd. Ik ben 5 jaar en moet afscheid nemen van mijn beste vriendinnetje. Ik verhuis naar een ander dorp, een nieuw huis, samen met mijn ouders, jongere broertje en babyzusje. Ik ben heel blij met mijn eigen kamer met balkon. ’s Avonds huil ik mezelf in slaap, zachtjes zodat mijn ouders het niet horen. Ik mis mijn vertrouwde omgeving, mijn vriendin en haar ouders, mijn kleuterschool, opa en oma die dichtbij woonden. Ik moet toch blij zijn?

Ik ga naar een nieuwe kleuterschool. De drukte overweldigt me. De kinderen praten anders dan ik gewend ben, gillen vieze woorden die ik nog nooit gehoord heb. In de pauze loop ik terug naar huis omdat ik denk dat de school uitgaat en mijn moeder mij niet op kan halen omdat ze de baby aan het voeden is. Ik begrijp het allemaal niet…

Deze verhuizing kan ik me zo goed herinneren omdat het voor mij het einde betekende van een fijne kleuterschooltijd. Vanaf de eerste klas (nu groep 3) werd ik gepest, dat stopte pas 10 jaar later, toen ik naar de HAVO ging. Mijn nieuwe vriendinnetje hielp mij wennen aan alles dat nieuw was. Wij hebben nog steeds contact met elkaar, als we elkaar zien voelt het direct vertrouwd en pakken we de draad weer op.

De verhuizing was voor mij een hele grote verandering. Ook in jouw leven waren er gebeurtenissen die een onuitwisbare indruk achter hebben gelaten. Dat is letterlijk wat er gebeurt: een “onuitwisbare indruk”, een beschermlaagje dat je om jezelf legt, een patroon wat zich herhaalt, overtuigingen die je voor waar gaat aannemen. Zoals bij mij “Ik moet toch blij zijn?” “Ik laat niet merken dat ik verdrietig ben” “Ik begrijp de wereld niet” “Ik hoor er niet bij” “Ik ben anders”. Herken je dit? Jij hebt vast zelf ook van die herhalende zinnetjes in je hoofd die je tegenhouden om echt liefde voor jezelf te voelen, jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent, wat je voelt. Om mezelf te beschermen heb ik met al deze laagjes een harnas om mij heen gelegd. Nu ik deze laag aandacht geef, toe kan laten, lukt het om deze harde, pijnlijke laag met hulp van coaching in de natuur, opstellingen met paarden, massage, osteopathie, yoga, langzaam zachter te laten worden. En ja, daar heb ik hulp bij gevraagd. De laatste anderhalf jaar is dat spiritueel reisleidster Adrienne Deutekom.

Dit is mijn avontuur, een magische reis naar binnen, diepzeeduiken in mijn onderbewustzijn. Daar is de sleutel te vinden van mijn en jouw schatkist: je pure, ware, goddelijke zelf, verbonden met het grote geheel, met het universum.

In mijn leven heb ik meerdere keren aan de wieg gestaan van een nieuw initiatief, vanuit mijn gedrevenheid om de wereld een stukje beter te maken. Tot nu toe waren deze initiatieven in dienst van anderen. Nu is het tijd om mijn eigen methodiek, waarmee ik al 10 jaar met veel succes kinderen begeleid, met jullie, met jou, te delen. Zodat we samen het verschil kunnen maken. In verbinding met de liefde voor ons eigen innerlijke, wijze kind.

Precies dit is wat ik nu te doen heb. Gehoor te geven aan de stem van mijn hart. De stem die ik hoor zeggen: “Anneke, voel wat je wil vertellen en doen. Stel je open voor de boodschappen die je ontvangt. Deel dit met anderen.”

In mijn praktijk kinderen helpen hun eerste laagjes te voelen en zachter te laten worden, voordat het een harnas wordt. In de wereld brengen van een prachtige kaartenset met 44 positieve, krachtige overtuigingen en 44 oefeningen die je zelf kunt doen. Het starten van een opleiding voor iedereen die ook kinderen wil helpen om dicht bij zichzelf te blijven in een veranderende wereld. Op weg met het Magische Schatkist Avontuur!

Begin 2021 kun je deze bijzondere, magische kaartenset kopen. In het voorjaar van 2021 start de opleiding. Een voorproefje kun je hier lezen.

Warme groeten van Anneke

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten