Magische Schatkist Avontuur

Het Magische Schatkist Avontuur© voor thuis en in je kinderpraktijk

 • Het Magische Schatkist Avontuur© doe
  je thuis, op school of in een praktijk voor
  kindercoaching- of therapie.
  Het Magische Schatkist Avontuur© is een
  set van 44 kaarten met positieve overtuigingen.
  Dit noemen we de magische spreuken. Door mee te gaan
  op het Magische Schatkist Avontuur© kies je voor een betoverende
  ontdekkingstocht vol verrassingen. Het avontuur begint op
  het moment dat je deze unieke kaartenset voor het eerst in
  je handen houdt. Op het Magische Schatkist Avontuur©
  ontdekken kinderen hun eigen kracht, talent, kwaliteit. Alles is
  mogelijk. In de Magische Avonturengids vind je bijbehorende
  magische vragen en avonturen bij de kaarten en een QR-code in
  het doosje naar meer extra’s op de website. (website is in ontwikkeling)
  Het Magische Schatkist Avontuur is uniek, vernieuwend, magisch en avontuurlijk.
 • Het Magische Schatkist Avontuur versterkt de eigen wijsheid en kracht van kinderen.
 • Thuis gebruik je de prachtige kaartenset Magische Schatkist Avontuur, met magische spreuken, vragen en avonturen in de Magische Avonturengids, om samen te doen. Binnenkort te bestellen op de nieuwe website.
 • Je kunt nu alvast jouw Magische Schatkist Avontuur reserveren door een mailtje te sturen naar schatkist@dekrachtvanhetkind.nl In de loop van mei 2021 komt het van de drukker. Dan stuur ik je een bericht en een betaalverzoek. De prijs van de kaartenset inclusief Magische Avonturengids is € 33.
 • Bestel je in de voorverkoop, dan betaal ik de verzendkosten voor jou.
 • Op 25 september 2021 start de primeur opleiding voor kindercoaches en kindertherapeuten om de methode te leren en zelf in je praktijk toe te passen.
 • Wanneer je deelneemt aan de opleiding ontvang je een speciaal opleidingspakket. Lees hier meer over de opleiding.
 • De methode Magische Schatkist Avontuur© is ontwikkeld door Anneke Davids in 2010.

Als je in wonderen gelooft, komen ze tevoorschijn! Daar geloof ik in, en jij? De kracht van woorden, gedachten, beelden en gevoelens is enorm groot, vaak veel groter dan je denkt. Door het Magische Schatkist Avontuur te doen, kies je voor een magische ontdekkingstocht vol verrassingen. Je avontuur is al begonnen op het moment dat je deze unieke kaartenset voor het eerst in je handen houdt. Iedere kaart is het begin van een Magisch Schatkist Avontuur, dat het leukste is om samen te doen!

De methode het Magische Schatkist Avontuur is door mij ontwikkeld in 2010 op basis van mijn eigen ervaring bij de begeleiding van tientallen kinderen in praktijk De Kracht van het Kind, gecombineerd met theoretische inzichten, zoals o.a. kwantumfysica, epigenetica, Jungiaanse psychologie, geleide fantasie, N.L.P.

Het is nu de tijd dat het Magische Schatkist Avontuur zelf op avontuur gaat, zodat nog veel meer kinderen hun eigen, unieke, magische kracht ontdekken en versterken.

Op 20 april 2013, tijdens het congres “Dag van het Gevoel” in Gent zei Prof. Dr. Manu Keirse: “Hoogsensitieve kinderen zijn in deze samenleving kinderen die zichzelf zijn gebleven.” Wij kunnen kinderen de steun geven die zij nodig hebben om zichzelf te blijven. Zodat ieder kind haar of zijn unieke kwaliteiten kan ontwikkelen en versterken. Ik nodig je uit om samen meer liefde in de wereld te brengen, bij te dragen aan een gezonde aarde, aan een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Samen op weg met het Magische Schatkist Avontuur!

Er zijn 44 kaarten. De mooiste en grootste schatten zijn te vinden
wanneer je start met de betoverende spreuk op de kaart, verder gaat
met de magische vragen en daarna de magische avonturen doet.
Twaalf interactieve avonturen, zoals video’s, meditaties en meer zijn te
vinden op de website. Scan daarvoor de QR-code op bladzijde 4.
Gebruik het thuis, op school of in een praktijk voor kindercoaching of
therapie.
In het Magische Schatkist Avontuur kunnen we de schatkist zien
als metafoor voor het onderbewustzijn. In de schatkist zijn lagen te
vinden. De onderste lagen zorgen er automatisch voor dat we kunnen
ademen, ons hart klopt en het eten verteert. Daar bevinden zich ook
de hulptroepen die ingrijpen als we in gevaar zijn, zodat we heel hard
kunnen wegrennen als dat nodig is. Bij onze geboorte zijn deze lagen
aanwezig, maar ook de lagen die we mee hebben genomen uit onze familie. In familieopstellingen bijvoorbeeld,
kan informatie uit deze onbewuste lagen
zichtbaar worden gemaakt. Alles is opgeslagen in ons cel geheugen. Waarschijnlijk herken je bij jezelf dat je, wanneer je opgroeit, meer lagen hebt opgebouwd. In deze lagen bevinden zich overtuigingen en onbewust gedrag. Misschien vraag je je weleens af:
waarom reageer ik eigenlijk op een manier die niet echt handig is in deze situatie? Kan​ ik dit veranderen?

Het Magische Schatkist Avontuur begint bij bewustwording. Je weet wat je niet (meer) wil. Wat kun je doen? Onderzoek voor jezelf wat je wel wil. Trek een kaart en lees de betoverende spreuk. In de
Magische Avonturengids vind je vragen bij iedere kaart. Neem de tijd om de vragen te beantwoorden en te voelen wat er gebeurt. Via je gevoel kom je in een van de diepere lagen van je schatkist, je onderbewustzijn.
Je maakt verbinding tussen het denken en het voelen.
Aansluitend doe je het magische avontuur, daarmee leg je een nieuwe
basis voor de gewenste verandering. Soms merk je direct verandering
op, soms heeft het meer tijd nodig.
Ben jij enthousiast en wil je het zelf leren toepassen in je werk met kinderen? In de opleiding het Magische Schatkist Avontuur gaan we
dieper in op de achtergrond van de methodiek. Je kunt je nu aanmelden voor de Primeur Opleiding het Magische Schatkist Avontuur, die start op 25 september 2021.

 

 
Hallo Anneke, het is al vier jaar geleden dat ik bij jou ben geweest. Ik vond het zo fijn bij jou ik voelde me erg thuis. En we zijn zelfs samen naar de botanische tuinen geweest. Dat vond ik hartstikke leuk en gezellig. Ik vond en vind je nog steeds de beste kindercoach die ik me maar kon wensen. Ik ben nu inmiddels 12 jaar bijna 13. En het gaat hartstikke goed met me. Ik zit nu in de brugklas. Ik heb het daar hartstikke naar mijn zin. Ik heb gisteren in mijn schatkistjes gekeken. Ik werd er helemaal blij van en ik dacht meteen aan de leuke en gezellige tijd met jou. Ik zou het zo weer over doen alleen heb ik het helaas niet echt meer nodig. Maar misschien kan ik je wel nog een keer zien. Ik zou dat erg leuk vinden. Verder heb ik nare maar ook leuke dingen meegemaakt. Maar het gaat nu top. 
Groetjes J.R.

Hoi Anneke,

In mijn werk met kinderen doe ik heel erg mijn best om ze te helpen. Ik merk dat de bestaande methodes, zoals cognitieve gedragstherapie, niet het gewenste effect hebben. Nu heb ik van jouw Magische Schatkist Avontuur gehoord, en ik meld me nu direct aan voor de opleiding die je gaat starten! Ik heb er heel veel zin in!

Hartelijke groet, K.

 

Het ontstaan van het Magische Schatkist Avontuur

Weet je nog hoe speels en onbevangen je was als kind? Hoe je genoot van spelen, ravotten, klimmen? Luisteren naar verhalen, kliederen met zand, klei en verf? Dat is de reden Lees meer...

waarom ik zo graag met kinderen werk!

Mijn missie is om kinderen te helpen zichzelf te zijn, dat speelse en onbevangene te behouden, ze te laten zien dat ze onvoorwaardelijk van zichzelf mogen houden. Ik mag een gids zijn voor kinderen, terwijl kinderen mijn gids zijn. We zijn allemaal spirituele, goddelijke wezens geboren in een menselijk lichaam.

In de loop van mijn leven werd mijn missie steeds duidelijker en helderder. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling had ik al veel gedaan, zonder dat dit veel effect had. Totdat ik in 2009 kennis maakte met een methode waarbij ik leerde om mijn overtuigingen te veranderen en mijn stress om te buigen naar rust en vertrouwen. Dit werkte voor mij! Zelfs fysieke klachten en allergieën verbeterden zienderogen of verdwenen gewoon.

In 2009 was ik, naast mijn werk in loondienst, bezig met het opzetten van mijn eigen praktijk. De nieuwe methode, waar ik zelf zoveel baat bij had, wilde ik ook toepassen in mijn werk met kinderen. Alleen.. de methode was gericht op volwassenen en niet op kinderen. In mij groeide een idee en daaruit ontstond het Magische Schatkist Avontuur voor kinderen!

Vanaf 2011 hebben al heel veel kinderen een prachtige schatkist gemaakt, gevuld met symbolen voor hun eigen kracht en mooiste talenten.

“Wat je aandacht geeft groeit” is voor mij een belangrijke overtuiging. Ik hou van visualiseren en heb ervaren dat, wanneer ik iets heel graag wil, bijvoorbeeld een bloeiende praktijk, het visualiseer, het daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

Door middel van visualisatie of geleide meditatie kun je een reis in je binnenste maken. De kracht daarvan heb ik zelf ervaren tijdens een Helende Reis. Ik heb ook kinderen begeleid bij Helende Reizen in een eigen vorm, zoals de Zeereizen in samenwerking met Carin Hoogstraten van Yogacentrum Bunnik. Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met N.L.P. en in mijn werk met kinderen zag ik hoe leuk kinderen het vinden om verschillende structuren te voelen. Deze kennis en ervaring zijn de basis van het ontstaan van het Magische Schatkist Avontuur.

Het Magische Schatkist Avontuur is een enorm krachtige methode omdat kinderen zelf kiezen welke krachten en talenten ze willen versterken. Tijdens het proces ontdekken ze eerst hoeveel krachten en talenten ze al hebben.

 • Ontdekken Ik word mij bewust hoeveel kracht en talent ik heb
 • Kiezen Ik kies zelf welke 10 krachten en talenten ik nodig heb
 • Oefenen De begeleider kijkt nu welke oefening hierbij past.
 • Onderbewustzijn Ik zie helemaal voor me hoe het is als….”Ik zo sterk sta als een boom”
 • Voelen Ik voel in mijn lijf hoe het is om zo sterk als een boom te staan.
 • Verankeren Ik voel in de doos welk voorwerpje past bij dit gevoel.
 • Realisatie in het hier en nu Ik doe het voorwerp in mijn zelf versierde schatkist.
 • Concretiseren Samen maak je een kaartje waar je op schrijft welk voorwerp bij welke kracht of talent hoort.
 • Dieper verankeren Thuis geef je je schatkist een mooi plekje.
 • Nog dieper verankeren, integreren in het dagelijks leven Je pakt je schatkist, neemt ieder voorwerp in je handen en leest hardop wat erbij hoort of je neemt een voorwerpje mee als steuntje voor die dag.

Literatuur:

De eigen wijsheid van het kind, Henri de Vidal de St.Germain

De Helende Reis, Brandon Bays

De Helende Reis voor kinderen, Brandon Bays

Ben jij net zo enthousiast als ik over het Magische Schatkist Avontuur?

 • Ben je erbij in 2021?
 • Op 25 september 2021 start de opleiding van zes maanden voor kindercoaches en kindertherapeuten.
 • De opleiding start met een eendaagse, daarna krijg je toegang tot de online leeromgeving.
 • We werken in kleine groepen, in een prettige omgeving.
 • Je eigen inbreng, inzet en ervaring zijn het uitgangspunt.
 • Heb je interesse in deze vernieuwende, unieke, krachtige opleiding? Meld je dan hier aan voor de primeur en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen.
 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten